Arrangementer
Jan P. Jansen og Erik Tandberg

DSE inviterer til medlemsmøte med foredrag tirsdag 14 mai klokken 19:00.

I juli 1969 sendte NASA romfartøyet Apollo 11 med astronautene Armstrong, Collins og Aldrin til Månen for en landing og retur til Jorden innen utgangen av tiåret, slik president Kennedy hadde foreslått i 1961. Men alt i desember 1968 hadde Apollo 8 med Borman, Lovell og Anders gjennomført ti kretsløp i bane rundt Månen uten landing.

Sammen med den dyktige, avdøde journalisten Jan P. Jansen dekket sivilingeniør Erik Tandberg begge ferder for NRK, og det er bakgrunnen for foredraget Tandberg skal gi i Sandefjord. Han kommer blant annet inn på beslutningsgrunnlaget, teknologiutviklingen og gjennomføringen.

Ferdene er på hver sin måte historiske i et lengre tidsperspektiv. Menneskeheten reiser nemlig til et annet himmellegeme og lander på en annen klode for første gang bare én gang.

Erik Tandberg (1932) ble landskjent da han sammen med NRK-journalisten Jan P. Jansen kommenterte månelandingen til Apollo 11 på NRK i 1969. Han har også bidratt til mange andre romfartsrelaterte programmer på NRK opp igjennom årene og har vært brukt som rådgiver og kommentator nesten hver gang romfart har vært et tema. Tandberg har blant annet jobbet som offiser i Luftforsvaret, som informasjonsdirektør i Esso Norge og i Norsk Romsenter.

Sted: Holms Restaurant, Motell & Konferanser AS,
Gamle Ravei 345, 3270 Larvik
Tid: Tirsdag 14. mai 2019, kl. 19.00
Inng.penger: Kr. 40