Prosjektet Nye Sirius inn i ny fase

Prosjektet med å erstatte bygningen Sirius på NOVA går nå inn i en ny fase. Mandag 17. oktober fikk vi levert de seks brakkemodulene. På morgenkvisten kom tre trailere med to brakker hver. De ble satt på et provisorisk fundament vi laget nede i dalen i Hvarnes der vi skal pusse opp brakkene i ukene framover. Når de er ferdige, skal de løftes videre opp på NOVA med et Super Puma-helikopter.

Søndag 16. oktober, i øs pøs regnvær og torden, var fire ivrige dugnadsgjengere i prosjektet ute og fikk satt opp det midlertidige fundamentet på et jorde rett ved Lågen Bolig AS i Hvarnes, som hjelper oss i prosjektet. Fundamentet ble vatret nøyaktig opp slik at vi kan jobbe på brakkeriggen som om den skulle være permanent der.

Ved sekstiden mandag morgen la de tre trailerene ut på ferden til Hvarnes, der de var ved nitiden. I løpet av et par timer var brakkemodulene heist på plass med kranbilen. Det var en utfordrende operasjon nær vektgrensen for kranen der den skulle rekke ut på jordet fra parkeringsplassen ved Lågen Bolig. Brakkemodulene stod også i nokså tilfeldig rekkefølge på bilene, så det ble litt buksering før alt kom på plass.

I ukene fremover skal det gjøres en del endringer med dører og vinduer (vi reduserer antall vinduer), og det skal pusses opp innvendig. Innvendig får vi bygningen i den stand den skal være permanent, mens vi utvendig håper å kunne kle den om med vedlikeholdsfri kledning neste år, samt legge på skråtak etter opprinnelig plan. Vi har også tilrettelagt for at det kan lages et kjellerrom.

Takket være fremragende innsats fra en praktfull dugnadsgjeng er dette prosjektet mulig. Det har vært jobbet iherdig på prosjektet i nesten alle helger siden midten av mai. Prosjektet hadde heller ikke vært mulig om vi ikke hadde fått solid økonomisk støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, Sparebank1stiftelsen BV og Gjensidigestiftelsen, samt alle pengene som vi har spart opp over mer enn 15 år.

- Rune Solberg

 

Se 'live' video fra solformørkelsen i USA

 

Kommende arrangementer

 

Se foredraget om Romvær og superstormer m/Pål Brekke

6 gode grunner til å bli medlem

  1. Medlemsbladet Astro Rapport gis ut 4 g. pr år
  2. Godt utstyrt observatorium NOVA
  3. Flere typer arrangementer som passer for alle aldre
  4. Forening for både romfarts- og astronomiinteresserte
  5. Medlemmer med høy kompetanse, som de gjerne deler av
  6. Sosiale sammenkomster hvor vi treffes rundt en felles interesse
Loading ...