Stjernetreff 2023

Lørdag 25. – søndag 26. mars arrangerer DSE en helgesamling på Gavelstad Gjestegård i Svarstad for interesserte i astronomi og romfart. Dette er en mangeårig tradisjon der astroentusiaster samles for å dele erfaringer, lære av hverandre, la seg inspirere og hygge seg i godt selskap med likesinnede. I løpet av helgen vil det bli foredrag om astronomi og romfart – ikke minst nyheter fra forskningsfronten.

Programmet inkluderer foredrag av prof. em. Øyvind Grøn om gravitasjonsbølger. Fra Norsk Romsenter kommer Pål Brekke og Øystein Helleren for å snakke om henholdsvis utforskningen av Solen med romsonder og utforskning av Mars. Ragnar Thorbjørnsen fra Norsk Astronautisk Forening skal snakke om Artemis-programmet, menneskets retur til Månen. Fra astronomen Håkon Dahle (Universitetet i Oslo) får vi høre siste nytt fra James Webb-teleskopet.

Vi får også spennende foredrag om en romsondeferd til Jupiter, fjorårets oppdagelser i astronomi, hva amatørastronomer kan se fram til av begivenheter i 2023 og spennende observasjonsmuligheter når vi retter teleskopet mot Månen.

Arrangementet er for medlemmer av Deep Sky Exploration. Er du ikke medlem, så kan du melde deg inn her. Program og påmelding til arrangementet kan fås ved henvendelse på e-post til eller på telefon til 33 46 14 46.

- Rune Solberg

 

Se 'live' video fra solformørkelsen i USA

 

Se foredraget om Romvær og superstormer m/Pål Brekke

6 gode grunner til å bli medlem

  1. Medlemsbladet Astro Rapport gis ut 4 g. pr år
  2. Godt utstyrt observatorium NOVA
  3. Flere typer arrangementer som passer for alle aldre
  4. Forening for både romfarts- og astronomiinteresserte
  5. Medlemmer med høy kompetanse, som de gjerne deler av
  6. Sosiale sammenkomster hvor vi treffes rundt en felles interesse
Loading ...