Gjenopptar gruppebesøk på NOVA

I lange perioder har NOVA vært stengt for gruppebesøk på grunn av pandemien. Nå som samfunnet er åpent igjen, har vi gjenopptatt tilbudet med å ha gruppebesøk på NOVA. Første gruppe ut var en skoleklasse fra 8. trinn på Kvelde skole tirsdag 22. mars.

Vi begynte kvelden med stemningsfull pølsesteking der elevene var samlet rundt bålplassen ved NOVA mens Solen gikk ned og mørket falt på. Da det var blitt noenlunde mørkt var det bildefremvisning ute med en liten introduksjon til hva man kan se på stjernehimmelen.

Deretter delte vi opp elever og foreldre i to grupper som byttet på å få se gjennom teleskopene inne i Vega og gjøre seg kjent på himmelen utendørs med NOVA-observatører som guider. Ute var opplegget å bli kjent med en del stjernebilder, lære seg de klareste stjernene og få sett noen store deep-sky-objekter gjennom prismekikkerter. I observatoriet fikk elevene se hvordan fjerne objekter rundt om i vår galakse Melkeveien og andre galakser ser ut gjennom et stort teleskop.

I tillegg til skoleklasser har vi de to siste årene hatt en del mindre grupper – folk som har fått en kveldsopplevelse på NOVA i bursdagsgave. Det er blitt populært å gi bort opplevelser i gave, og en kveld på NOVA er for mange virkelig eksotisk. Dette er et tilbud vi vil fortsette med og ser for oss å videreutvikle. Dessuten skreddersyr vi gruppebesøk for alle slags grupper og aldre. Neste gruppe ut er sannsynligvis en barnehage fra Hvittingfoss.

Les mer om gruppebesøk her.

- Rune Solberg

 

Ta kontakt!

Rune Solberg (observatorie-leder)

33 46 14 46

Loading ...