Om observatoriet

Foreningens observatorium NOVA (Norsk Observatorium for Variabel-Astronomi) ligger på en fjelltopp 350 m.o.h. i indre Vestfold med nær fri horisont i alle retninger og i god avstand fra lysforurensning.

Observatoriet har vært i full drift siden 1990. Der har vi to observasjonsbygninger og en oppholds- og overnattingsbygning. NOVA er utstyrt med tre store speilteleskoper som er datastyrte og dermed selv kan lete opp tusenvis av objekter på himmelen. I tillegg har vi flere mindre spesialteleskoper og diverse tilleggsutstyr, bl.a. for astrofoto, CCD-kameraer og spektroskop.

NOVA arrangerer normalt én observasjonskveld i måneden med program der medlemmene inviteres. Om sommeren, når det er for lyst til å observere stjernehimmelen, baserer vi oss på solobservasjoner midt på dagen.

NOVA arrangerer kurs for de som ønsker å kunne bruke observatoriet på egenhånd. For aktive amatørastronomer anbefaler vi å bli med i en av observasjonsgruppene (astrofoto eller astrofysikk).

Vi arrangerer gruppebesøk med tilpasset program på forespørsel. Skoleklasser kommer jevnlig på besøk, og også andre grupper fra foreninger, lag og arbeidslivet.

NOVA gir unge som gamle, observasjonsglede og kunnskap om det som befinner seg utenfor vår lille klode i en avkrok av en galakse.

Ta kontakt!

Rune Solberg (observatorie-leder)

33 46 14 46

Loading ...