Medlemsmøter

DSE arrangerer to typer medlemsmøter, møter med foredrag og åpent hus. Møter med foredrag arrangeres i et foredragslokale vi leier for anledningen og med ekstern eller intern foredragsholder som snakker om et attraktivt tema innen astronomi eller romvirksomhet.

Les mer …

Ekspedisjoner

Siden 1986 har DSE arrangert ekspedisjoner for medlemmene. Ekspedisjonene er typisk turer som varer 1-3 uker til reisemål hvor som helst i verden. De knyttes gjerne opp til en spesiell begivenhet eller et spesielt attraktivt reisemål. Mange av ekspedisjonene har gått til steder for å kunne se en total solformørkelse, samt til større astronomiske observatorier og romfartssentra.

Les mer …

Gruppevirksomhet

Foreningen har tre aktivitetsgrupper, hvorav to er observasjonsgrupper ved NOVA og den tredje er for spesielt romfartsinteresserte.

Les mer her: Aktivitetsgrupper

Ekskursjoner

DSEs ekskursjoner er dagsutflukter til interessante besøksmål. Vi besøker lokalt næringsliv som jobber innenfor romvirksomhet, observatorier, andre astronomiforeninger og andre steder av interesse innen astronomi og romfart.

Les mer …

Observasjoner

DSEs observasjonsvirksomhet foregår i hovedsak på foreningens astronomiske observatorium, NOVA, som ligger på en fjelltopp nær Hvarnes i indre Vestfold. Observatoriet ligger langt fra gatelys og andre kraftige lyskilder med god utsikt i alle retninger.

Les mer …

Helgesamlinger

Siden 1986 har DSE arrangert årlige helgesamlinger for medlemmene. For tiden er den viktigste samlingen Stjernetreff. Arrangementet legges til en helg på høsten med mulighet for overnatting.

På Stjernetreff stiller foredragsholdere for å presenterer spennende temaer innen astronomi og romvirksomhet.

Les mer …

Loading ...