Ekspedisjoner

Siden 1986 har DSE arrangert ekspedisjoner for medlemmene. Ekspedisjonene er typisk turer som varer 1-3 uker til reisemål hvor som helst i verden. De knyttes gjerne opp til en spesiell begivenhet eller et spesielt attraktivt reisemål. Mange av ekspedisjonene har gått til steder for å kunne se en total solformørkelse, samt til større astronomiske observatorier og romfartssentra.

I tillegg legger vi inn program basert på lokal kultur og historie. Ekspedisjonene kjennetegnes ved høyt faglig innhold, spennende turistattraksjoner og godt sosialt miljø.

Flere ganger har vi arrangert ekspedisjoner til Kanariøyene for å besøke observatoriene på La Palma og selv kunne observere den praktfulle, mørke stjernehimmelen med egne teleskoper. Det var også hit vi dro i 1986 for å se Halleys komet passere gjennom de indre deler av Solsystemet. Vi har også arrangert flere turer til USA for å besøke NASAs romfartssentra, se oppskytninger og besøke observatorier. Ekspedisjoner for å se totale solformørkelser har gått til bl.a. Hawaii, Østerrike, Egypt, Kina, Sibir, Påskeøya, Australia, Svalbard og USA. I tillegg til La Palma har vi også besøkt noen av verdens andre største observatorier i USA, på Hawaii, i Chile (ESO) og Australia. 

Loading ...