Ny giv i Romfartsgruppen

Etter en periode med relativt lite aktivitet i Romfartsgruppen begynte vi på ny giv høsten 2019, med ny leder av gruppa, Terje Slettebø, etter at den forrige p.g.a. uforutsigbar arbeidstid valgte å trekke seg.

Vi startet med et medlemsmøte i Åsgårdstrand den 23. november.  Rune Solberg presenterte et mulig opplegg for en ekspedisjon til romsentra i USA, et opplegg som opprinnelig ble utarbeidet som en opsjon for solformørkelsesturen til USA in 2017. Dette er en ekspedisjon som muligens kan kombineres med solformørkelsen i 2024.

Etter presentasjonen så vi filmen «The Mars Generation», som handler om fremtidige reiser til Mars der vi følger en gruppe ungdommer som deltar på Space Camp.

Vi hadde også oppskytning av selvbygde raketter på et jorde i nærheten, og selv om vi har motorer av både A, B og C klassen (A er den minste, B er dobbelt så kraftig, og C er dobbelt så kraftig igjen) ble det til at vi holdt oss til A, for å unngå at raketten skulle drive for langt av gårde, evtuelt ut i veien. Hovedutfordringen med slike rakettoppskytninger er å finne et stort nok åpent område, da den driver et stykke etter at fallskjermen utløses.

Ved senere oppskytninger har vi planer om mer avanserte ting, som å feste et minivideokamera på raketten slik at vi kan filme ferden oppover.

Klargjøring av en rakett
Terje gjør klar en rakett som vi litt senere skjøt opp fra et jorde i nærheten i Åsgårdstrand. (Rune Solberg)

Video fra oppskytningene kan du se her:

 

Se 'live' video fra solformørkelsen i USA

 

Kommende arrangementer

 

Se foredraget om Romvær og superstormer m/Pål Brekke

6 gode grunner til å bli medlem

  1. Medlemsbladet Astro Rapport gis ut 4 g. pr år
  2. Godt utstyrt observatorium NOVA
  3. Flere typer arrangementer som passer for alle aldre
  4. Forening for både romfarts- og astronomiinteresserte
  5. Medlemmer med høy kompetanse, som de gjerne deler av
  6. Sosiale sammenkomster hvor vi treffes rundt en felles interesse
Loading ...