Ekspedisjoner i Norge og Europa

Noen av reisemålene for en mulig ekspedisjon til Nord-Norge

Denne gang hadde Romfartsgruppen møte hjemme hos Line Karlsen på Verningen, hvor hun sto for grillen for de som hadde tatt med seg mat.

Terje Slettebø holdt en presentasjon om mulige ekspedisjoner til Norge og Europa. Den norske turen er tenkt som en ekspedisjon til Nord-Norge. Noen høydepunkter langs reiseruten kan være Andøya Space Center, Nordnorsk Vitensenter i Tromsø, Kongsberg Satellite Services i Tromsø og Ramfjordmoen forskningsstasjon. Et mulig opplegg er å fly til Tromsø, kjøre sørover med minibuss til reisemålene, og fly hjem fra Lofoten-området. I tillegg til de faglige reisemålene, ser vi selvfølgelig for oss også en rekke naturseverdigheter og steder av kulturell interesse.

I kontinentaleuropa er det også mange interessante reisemål, bl.a. Toulouse Space Center i Frankrike, Space Expo Noordwijk i Nederland, Euro Space Center i Belgia og Deutsches Museum (teknisk museum) i München, Tyskland. Det ville også være interessant å besøke National Space Center i England, men denne ble ekskludert i denne omgang av hensyn til reisevei. En mulig reiserute er å fly til Brussel, deretter reise med buss sørover til reisemålene og avslutte turen i Toulouse. Langs reiseruten er det her også selvfølgelig mange andre attraksjoner, f.eks. i Paris.

Deltagerne på møtet kom til at det nok bør være separate ekspedisjoner (Norge/Europa), og i denne omgang satser vi på å jobbe videre med en ekspedisjon til Nord-Norge.

Bildetekst: Noen av reisemålene for en mulig ekspedisjon til Nord-Norge. (Google)
 

Se 'live' video fra solformørkelsen i USA

 

Kommende arrangementer

 

Se foredraget om Romvær og superstormer m/Pål Brekke

6 gode grunner til å bli medlem

  1. Medlemsbladet Astro Rapport gis ut 4 g. pr år
  2. Godt utstyrt observatorium NOVA
  3. Flere typer arrangementer som passer for alle aldre
  4. Forening for både romfarts- og astronomiinteresserte
  5. Medlemmer med høy kompetanse, som de gjerne deler av
  6. Sosiale sammenkomster hvor vi treffes rundt en felles interesse
Loading ...