30 år siden innvielsen av NOVA

Feires med jubileumstreff og jubileumsfest

NOVA er en av de viktigste hjørnestenene i DSEs virksomhet. Den 20. oktober er det akkurat 30 år siden NOVA stod ferdig og ble innviet av representanter fra bystyrene i Sandefjord og Larvik. Første byggetrinn startet med Vega i 1986, og i 1989 kom Phoenix og Sirius opp på toppen. Høsten 1990 stod alt klart til bruk. Siden den gang har mange av de største opplevelsene som foreningen har gitt medlemmer og andre, funnet sted nettopp her.

Disse 30 årene skulle vi feire i år, men så kom koronapandemien. Vi har sett det hele an, men smittesituasjonen blir neppe minimal før godt ut i 2021. Det er vanskelig å gjennomføre gode smitteverntiltak for en større gruppe mennesker i de små rommene på NOVA.

Vi utsetter derfor arrangementet og feiringen til 2021. Da blir det et spennende jubileumstreff med foredrag, diskusjoner og mimring, samt en flott jubileumsfest på Gavelstad eller Vindfjelltunet. I mellomtiden får vi glede oss over hver natt vi ser stjernehimmelen – forhåpentligvis får vi en fortsatt fin høst og vinter med mye klarvær.

Velkommen til jubileumsfeiring av NOVA i 2021!

 

Se 'live' video fra solformørkelsen i USA

 

Kommende arrangementer

 

Se foredraget om Romvær og superstormer m/Pål Brekke

6 gode grunner til å bli medlem

  1. Medlemsbladet Astro Rapport gis ut 4 g. pr år
  2. Godt utstyrt observatorium NOVA
  3. Flere typer arrangementer som passer for alle aldre
  4. Forening for både romfarts- og astronomiinteresserte
  5. Medlemmer med høy kompetanse, som de gjerne deler av
  6. Sosiale sammenkomster hvor vi treffes rundt en felles interesse
Loading ...