Rapport fra "Bølgen" kulturhus i Larvik

I noen år har DSE samarbeidet med lokale kinoer/kulturhus ved å stille med teleskop og informasjon på filmer som for eksempel «Månelyst i Flåklypa». Dette arbeidet resulterte i at Bølgen Kulthurhus i Larvik tok kontakt med DSE i desember. De planla et nytt konsept fra februar på avdeling «Grendehuset». De kalte konseptet «Middag for en hundrelapp» hvor målet er å få byens befolkning opp og ut av sofaen og treffe hverandre. Foruten middag, foredrag og film inviterte de lokale organisasjoner til å stille opp med stand slik at gjestene kunne fylle helle kvelden hos Bølgen.

Foredragene har de delt inn i månedskonsepter med et foredrag hver mandag, hvor tema for februar var «Larvik Romstasjon».

Foredragene i februar var «Apollo 11 -50 år» ved DSE og NAFs egen Ivar Johansen, «Vår Stjernehimmel» ved DSE, «Portrett: Erik Tandberg» hvor Ivar Johansen intervjuet Erik Tandberg, samt «Magnar Bugge: På jobb for CERN».

Konseptet slo godt an raskt og var stort sett utsolgt hver mandag i februar med omtrent 130 solgte billetter hver kveld. 11. februar stod Line Karlsen og Joakim Martin på scenen for DSE og skulle fortelle om «Vår Stjernehimmel». Etter en introduksjon ved Bølgen kulturhus begynte vi foredraget med å fortelle om DSE, NOVA, Astro Rapport og det generelle medlemstilbudet vårt før tok Line tok de besøkende gjennom Solsystemet. Gjestene i alle aldre fulgte godt med, og Line fikk involvert noen gutter som satt nær scenen til å gjette på hvilke planeter vi snakket om. I denne delen av foredraget var det en del bilder tatt av romsonder, men også mye amatørfoto. Deretter forsatte reisen utover i universet med Joakim, og samtlige bilder var amatørfoto ta av medlemmer. DSE fikk gode tilbakemeldinger fra både publikum og Bølgen på foredraget.

Etter de tildelte 45 minutter så var det tid for gjestene å ta turen ut for å kikke i teleskopene. Vi stilte med 4 teleskop på «kaia» rett utenfor kulturhuset hvor Sveinung Vegum og Tove D. Langeid også var tilstede for å guide gjestene. DSE stilte med stand 3 av de 4 kveldene i februar, men det var kun 11. februar det var helt stjerneklart, perfekt til vår kveld med teleskop.

Foruten masse oppmerksomhet om DSE og flere potensielle medlemmer ble det på de tre kveldene tegnet 2 nye medlemskap i foreningen. Alt i alt et veldig vellykket arrangement som har gitt såkorn til nye ideer i samarbeid med lokale kulturtilbydere. Takk for innsatsen som ble lagt ned av medlemmene for å få til dette fra DSE sin side.

Line og Joakim fortalte om «Vår Stjernehimmel»
Line Karlsen og Joakim Martin fortalte om «Vår Stjernehimmel». Foto: Cathrine Hallberg
«Grendehuset» var utsolgt og publikum fulgte spent med på DSE siste foredrag
«Grendehuset» var utsolgt og publikum fulgte spent med på DSE siste foredrag. Foto: Cathrine Hallberg
Erik Tandberg ble intervjuet av Ivar Johansen om måneferdene
Erik Tandberg ble intervjuet av Ivar Johansen om måneferdene. Foto: Joakim Martin
Erik Tandberg og Ivar Johansen etter et veldig flott portrettintervju
Erik Tandberg og Ivar Johansen etter et veldig flott portrettintervju. Foto: Joakim Martin
Loading ...