Total solformørkelse og romfartstur til USA i april 2024

DSE planlegger å arrangere en ekspedisjon til USA i april 2024 for bl.a. å se den totale solformørkelsen 8. april. Den er synlig over hele Nord-Amerika og varer nesten 4,5 minutter om man oppholder seg i sentralsonen i eller nær grensen til Mexico. Det er nesten dobbelt så lenge som solformørkelsen i 2017.

DSE planlegger å kombinere observasjoner av denne totale formørkelsen i Texas nær Mexico med turopsjonen fra 2017 som det ikke ble noe av. Dette er en tur gjennom seks stater langs Den meksikanske golf fra Houston, via New Orleans, Huntsville, Atlanta og sørover til Orlando-området. Planen var å besøke fem romfartssentra som alle har vært sentrale i amerikansk romfart, spesielt bemannede ferder. De har også hatt sentrale roller i utviklingen av alle de store bærerakettene med datidens verdens største rakett, Saturn 5, som et høydepunkt. Senere kom romfergen og den internasjonale romstasjonen ISS. Nå er en av hovedattraksjonene den nye bæreraketten SLS som skal bringe astronauter tilbake til Månen og kanskje etter hvert ut på lengre ferder enn som så. I tillegg til mye romfart inkluderer turplanene mange andre turistattraksjoner, med høydepunkter i New Orleans og Orlando-området.

Før vi spikrer programmet for denne ekspedisjonen, ønsker vi å ha en dialog med medlemmene våre om det eksakte innholdet i en slik tur. På Åpent hus 3. mars vil vi gjennomgå de foreløpige planene og diskutere videre innhold og gjennomføring. Innspill kan også sendes foreningen på e-post (). Benytt sjansen til å bli med på planleggingen av turen!

- Rune Solberg

 

Se 'live' video fra solformørkelsen i USA

 

Kommende arrangementer

 

Se foredraget om Romvær og superstormer m/Pål Brekke

6 gode grunner til å bli medlem

  1. Medlemsbladet Astro Rapport gis ut 4 g. pr år
  2. Godt utstyrt observatorium NOVA
  3. Flere typer arrangementer som passer for alle aldre
  4. Forening for både romfarts- og astronomiinteresserte
  5. Medlemmer med høy kompetanse, som de gjerne deler av
  6. Sosiale sammenkomster hvor vi treffes rundt en felles interesse
Loading ...